Behandeling diabetes mellitus type 2

Dit is tevens de minst voorkomende vorm van diabetes mellitus waarbij sprake is van een absoluut defect van de insulinesecretie en dit moet dan ook behandeld worden met vervangende insuline. Diabetes mellitus type 2, type 2 diabetes, ook wel genoemd niet insuline afhankelijke diabetes mellitus komt voor met een relatieve of partiële deficiëntie van insuline. De aanmaak van insuline is insufficiënt aan de behoefte van het lichaam. Deze vorm van diabetes kan gereguleerd worden door de behoefte aan insuline aan te pakken met behulp van een dieet of het stimuleren van de bèta cellen in de eilandjes van langerhans om zo meer insuline aan te maken. Type 2 is een mildere vorm van diabetes wat vaak bij ouderen voorkomt. Alhoewel er tegenwoordig ook een stijging is onder jongvolwassenen. De diagnostiek van diabetes mellitus is gebaseerd op bloed- en plasmaglucose concentratie.

Heeft twee kinderen, hiermee is een goed contact. Werkt niet in het dagelijks leven en wordt begeleid door Mediant vanwege de borderline. Partner is erg betrokken bij de zorg voor. Houdt zo te zeggen van veel kuilgras en lekker eten. Geeft ook aan in het dagelijks leven weinig te bewegen, geen half uur per dag. Houdt van televisie kijken en puzzelen. Diabetes mellitus, diabetes mellitus is een verzamelnaam voor een groep stofwisselingsziekten die gekenmerkt worden door hyperglykemie, diabetes mellitus is een veel voorkomende chronische ziekte. De zienswijze oorzaak van diabetes is een defect van de insulinesecretie van de bèta cellen in de eilandjes van langerhans in de pancreas of door een slecht respons van de cellen op insuline, waardoor er insulineresistentie optreed. Er zijn globaal twee hoofdcategorieën van diabetes mellitus; namelijk type 1 en type. Diabetes mellitus type. Type 1 is de insuline afhankelijke diabetes mellitus wat vroeger ook wel juveniele diabetes werd genoemd omdat deze vorm zich vaak voor het dertigste jaar openbaart.

type. Heeft moeite met veranderingen en structuur.   ik wil graag verantwoord en zelfstandig om kunnen gaat met mijn diabetes mellitus type. Woont samen met haar vriendin in een eengezinswoning. De partner van.
behandeling diabetes mellitus type 2

Diabetes en geneesmiddelen - pdf


Had erg veel dorst misselijk en moest veel plassen de laatste dagen en was erg vermoeid. Kwam op de spoed eisende hulp met een bloedglucose van 37mmol/L. Doormiddel van verschillende onderzoeken is diabetes mellitus type 2 gediagnosticeerd. Heeft daar een actrapidpomp gekregen en een 2 liter nacl 0,9 infuus. Is 1,81 en weegt 105 kg en heeft een buikomvang van 110cm. Het bmi van. Behoort dus tot de categorie obesitas.

Behandeling van diabetes - diabetes Fonds


Het diabetes Interactief Educatie programma (kortweg diep) is de site voor mensen met type 2 diabetes en hun zorgverleners. Diep volgt de nederlandse richtlijnen. Orale medicatie en leefregels. Diabetes type 2 is te behandelen met een dieet en met een aantal orale geneesmiddelen (sulfonylureumderivaten zoals Amaryl(R) en Uni. Suikerziekte of diabetes mellitus is een ziekte waarbij het lichaam suiker niet meer correct kan verwerken. Diabetes komt vaak voor en kan ernstige gevolgen hebben. Diabetes Mellitus Type. Diabetes Type 2 is een ziekte waarbij het insuline gehalte in het bloed normaal kan zijn, maar waarbij de lichaamscellen niet voldoende. Diabetes mellitus type 2 Eén van de belangrijkste ziekten gerelateerd aan obesitas is ouderdomssuiker.

Dit wordt ook wel een dpp4 remmer genoemd en bestaat in tabletvorm. . daarnaast zijn er injecties beschikbaar die een verlengde glp-1 achtige werking hebben (glp-1 receptor catheters agonisten). Doordat de insulineproductie alleen gestimuleerd wordt als de bloedglucosewaarden verhoogd zijn, kunnen deze middelen middenrif geen hypoglykemie veroorzaken. Alleen als daarnaast ook andere medicijnen worden gebruikt die de bloedglucosewaarden verlagen, is hypoglykemie wel mogelijk. In tegenstelling tot veel andere bloedglucoseverlagende medicijnen geven dpp-4 remmers en glp-1 receptor agonisten geen gewichtstoename. Glp-1 receptor agonisten geven vaak zelfs enige gewichtsafname.

Belangrijkste middelen in deze groep: Dpp-4 remmers : sitagliptine vildagliptine linagliptine saxagliptine alogliptine, gLP-1 receptor agonisten : exenatide(tweemaal daags) en exenatide(én keer per week) liraglutide lixisenatide, belangrijkste bijwerkingen: vooral maag-darmklachten. Het effect op hart-en vaatziekten wordt onderzocht. De vergoeding van deze middelen is nog beperkt.

Diabetes type 2 - diabetes Fonds


Het is belangrijk om te weten dat hypoglykemie bij mensen die deze tabletten gebruikt worden, opgelost moeten worden met dextro-tabletten, niet met brood of andere voedingsmiddelen, vanwege de vertraagde opname van koolhydraten. Belangrijkste middel in deze groep: - acarbose, belangrijkste bijwerkingen: winderigheid, diarree. Mogen niet gegeven worden bij type 1 diabetes. Thiazolidinedionen, bevorderen de werking van insuline, doordat zij de insulineongevoeligheid verminderen in onder andere vetweefsel, skeletspieren en in de lever. . De maximale werking van de thiazolidinedionen wordt pas na 6-8 weken bereikt. Doordat de insulineproductie niet gestimuleerd wordt, kunnen deze middelen geen hypoglykemie veroorzaken.

Echter, als naast thiazolidinedionen ook andere bloedglucoseverlagende tabletten of insuline gebruikt worden, is hypoglykemie wel mogelijk. Belangrijkste middel in deze groep: - pioglitazon. Belangrijkste bijwerkingen: oedeem (vocht vasthouden gewichtstoename, verhoogd risico op botbreuken. Ze mogen niet gegeven worden bij hartfalen. Incretine-gebaseerde medicatie, als na een maaltijd de bloedglucosewaarden stijgen, komen er uit de darmwand zogenaamde incretinehormonen vrij in het lichaam, die de alvleesklier stimuleren  tot de aanmaak van insuline. Het belangrijkste incretinehormoon is glp-1. Glp1 wordt helaas snel afgebroken door een ander enzym; dpp4 ( dipeptidylpeptidase ). . door de dpp4 te remmen, kan de glp-1 langer zijn werk doen. .

Behandeling van diabetes type 2 - diabetes Desk

Alfa-glucosidaseremmer, behalve dat de regulatie van de bloedsuiker afhangt van de insuline aanmaak en de insuline (on)gevoeligheid, is de hoeveelheid glucose in de voeding ook van grote invloed. Koolhydraten bevatten vele aan elkaar gekoppelde glucosemoleculen. In de darm worden die glucose moleculen door enzymen losgeknipt (vertering waardoor deze door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het is mogelijk om deze enzymen, waarvan alfa-glucosidase de belangrijkste is, te remmen in hun functie. Daardoor zal er minder glucose vrij recept komen en dus ook niet goed. Vertraagd door het lichaam opgenomen kunnen worden. Het vermindert dus de glucosepieken na de maaltijd. Het middel leidt niet snel tot hypoglykemieën, maar die kunnen wel winderigheid optreden indien het middel samen met andere bloedglucoseverlagende tabletten of insuline gebruikt wordt.

Behandeling en zorg diabetes Liga

Een middel wat een enigszins vergelijkbare werking heeft, is het kortwerkende repaglinide. De tabletten afval mogen niet gebruikt worden bij ernstig nierfalen. Biguaniden, het werkingsmechanisme van deze middelen is niet goed bekend. Het remt vooral de glucoseproductie in de lever en daarnaast verhoogt het de gevoeligheid van de weefsels voor insuline. Doordat de insulineproductie niet gestimuleerd wordt, kan dit middel geen hypoglykemie veroorzaken. Echter, als naast biguaniden ook andere bloedglucoseverlagende tabletten of insuline gebruikt worden, is hypoglykemie wel mogelijk. Deze tabletten geven minder vaak neiging tot gewichtstoename dan andere bloedglucose verlagende middelen. Het belangrijkste middel in deze groep is: - metformine, belangrijkste bijwerkingen: diarree, misselijkheid. De tabletten mogen niet gebruikt worden bij ernstig nierfalen.

Er zijn verschillende soorten tabletten beschikbaar om de bloedglucosewaarden goed te houden bij mensen met type 2 diabetes. Deze tabletten kunnen ingedeeld worden afhankelijk van hoe ze dit doen. Sulfonyl Ureum-derivaten (SU-preparaten deze middelen stimuleren de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier om meer insuline aan te maken. Deze medicijnen ijburg werken daarom alleen als de alvleesklier nog wel in staat is om een beetje insuline te produceren. De medicijnen werken niet als de alvleesklier vrijwel geen insuline meer maakt. Bij gebruik van deze medicijnen is het mogelijk lage bloedsuikers te krijgen (hypoglykemie) als eten, bewegen en medicijnen niet goed op elkaar zijn afgestemd. De belangrijkste su-preparaten zijn: - de kortwerkende tolbutamide en gliclazide - de langwerkende middelen glibenclamide, gliclazide en glimepiride.

Nhg-standaard diabetes mellitus type 2 nhg

Inleiding, voor de rollen zorgverlener en regisseur heb ik ervoor gekozen om een gezondheidsvoorlichting te gaan geven waarbij ik een plan opstel en deze uitvoer. Voor dit gezondheidsvoorlichtingplan heb ik gekozen om voorlichting te geven aan een patiënt die wordt opgenomen op de afdeling met net vastgestelde diabetes. In dit plan zal baksoda ik verschillende punten uitwerken, te beginnen bij de casus. Het bepalen van het gezondheidsprobleem, de gezondheidskundige analyse, de verschillende gedragsdeterminanten en de gezondheidskundige interventies. Uiteindelijk zal ik afsluiten met een evaluatie van de gezondheidskundige interventies. Casuïstiek bij het gvo-plan, reden van opname:. X geboren op 5-10-66 is opgenomen met hyperglykemie op de afdeling algemene interne, infectieziekten en endocrinologie.

Behandeling diabetes mellitus type 2
Rated 4/5 based on 780 reviews
Recensies voor het bericht behandeling diabetes mellitus type 2

  1. Qysytexa hij schrijft:

    De bloedglucosewaarde is een moment opname en het HbA1c is een weergave van de gemiddelde bloedglucosewaarde over een periode van twee tot drie maanden. Insuline spuiten, injecteren van insuline doe je met een insulinepen. Goed eten heel belangrijk, ook gezond eten heeft veel invloed, zowel op de bloedsuikerspiegel als op bijvoorbeeld cholesterol in het bloed.

  2. Pufoda hij schrijft:

    Staak diuretica bij dreigende dehydratie en chronische nierschade. Meer over soorten insuline. Het streven is een nuchtere bloed- glucosewaarde 4 mmol/l en niet boven de 9 mmol/l en een HbA1c lager dan 53 mmol/mol.

  3. Jebazoc hij schrijft:

    Jaarlijkse controle (door huisarts) : zoals bij de 3-maandelijkse controle. Op die manier is de kans op succes erg groot, maar je speelt beter op zeker. Gelukkig kan gezond eten heel lekker zijn. Basaalbolusregime neem 80 van de totale dagdosis insuline en verdeel deze hoeveelheid in 3 maal 20 kort/snelwerkende insuline vór de maaltijden en 1 maal 40 (middel)langwerkende insuline voor de nacht (bij omzetting naar 4 maal daags basaalbolusregime pas de dosering aan tot een nuchtere bloedglucose.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: