Verse soep maken

verse soep maken

Daarbij moeten we stellen dat je niet zomaar op de groente-afdeling van de supermarkt de bloemkool en andere ingrediënten moet kopen. Dat is vanzelfsprekend goedkoper, maar er zijn landen van herkomst waar de kwaliteit van de bloemkool tegen kan vallen. De bloemkool die je bij een groenteboer koopt, is dan ook in de regel van betere kwaliteit. Weliswaar zien beide bloemkolen er goed uit, maar de smaak en de geur kunnen anders zijn. Laten we eerlijk zijn, en dan niet alleen om er soep van te koken, de bloemkool van Nederlandse bodem is gewoon het beste. Gebruik deze dus voor de soep, en gebruik alleen een bloemkool die elders vandaan komt als er geen Nederlandse bloemkool beschikbaar. Aangezien de nederlandse telers doorgaand voor aanvoer zorgen, zal dat niet zo snel gebeuren.

Voeg enkele eetlepels van de inmiddels goed warm geworden soep toe aan het mengel van de room en de eidooier. Roer hierna het ei en roommengsel door de soep onder voortdurend roeren, zodat het ei niet kan stollen. Nu laseren is het zaak de soep niet meer aan de kook te laten komen, maar wel goed warm te laten worden. Dat doen we door blijven roeren. Breng de bloemkoolsoep verder op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper en dien de soep zo warm mogelijk. Tips, om deze soep als lunch te gebruiken, is het lekker om er enkele sneetjes getoast brood bij te serveren. Wie wat meer vulling aan de soep wil geven, voegt er op het laatste moment wat in reepjes gesneden gerookte zalm aan toe, wat Hollandse garnaaltjes, wat blokjes ham of verse kruiden, zoals fijn gesneden peterselie of bladselderij. En zo kun je iedere keer weer een ander soep met bloemkool maken, en wordt deze soepsoort nooit saai. Gebruik altijd alleen de bloekoolroosjes, en nooit de stronk. Dat is niet alleen makkelijker om te eten, maar er zitten ook minder harde of taaie stukken in de soep. Koop ook altijd een bloemkool die mooi wit is, zonder bruine of zwarte plekken, verse groente, natuurlijk is het altijd belangrijk om verse groenten te kopen, bij welke soep dan ook.

verse soep maken
verwijder de groene bladeren. Leg hierna de kool in zijn geheel met de roosjes naar beneden, ongeveer 20 minuten in een ruime bak met koud water met wat zout, zodat deze mooi schoon wordt, en eventueel ongedierte gedood wordt. Kook hierna de hele bloemkool in een pan met een liter water, en een beetje zout, in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Pureer hierna de bloemkool in de pan met een staafmixer of als deze niet beschikbaar is, wrijf de gaar gekookte bloemkool door een zeef. Gooi in dat geval het kookvocht niet weg dit is de basis van de soep. Voeg de melk bij de bloemkoolpuree, en breng dit samen met het bloemkoolvocht opnieuw aan de kook, op een laag vuur. Neem een kom en klop hierin de eidooier los met de room.
verse soep maken

Zelf soep maken, jumbo supermarkten


In de groentesoep zitten ook vaak stukjes bloemkool. Een soort soep dat ook in vele variaties klaar te maken is, en dat een heerlijke variatie is op de andere, vaak wat meer bekende soepen. Zo kan deze soep bereid worden alleen maar groenten, maar bijvoorbeeld ook met zalm of garnalen. Of juist een wat hartiger variant van deze soep, met wat spekjes of bacon. Uiteraard is het ook mogelijk om de soep heel zacht en romig te maken, of juist lekker gevuld. Dit is ook vaak de variant die in je pakjes kunt kopen in de supermarkten. Die geven overigens een smaak dat je niet kunt vergelijken met de smaak als je een soep maakt van verse bloemkool. Eigenlijk kun je stellen dat deze soep in net zo veel smaken te maken is, dan bijvoorbeeld tomatensoep of groentesoep. Hieronder volgt cholesterol een basisrecept van een romige soep, waar uiteraard naar eigen idee nog wat extra ingrediënten aan kunnen worden toegevoegd.

Zelf tomatensoep maken - liefde voor lekkers


Check ook de mosselen: ze moeten dicht zijn en haal eventueel uitstekende baarden eraf. . doe de stukken vis is het kolkende water en na 3 minuten nog de mosseltjes en de garnalen. Laat nog hooguit 4 minuten koken en serveer de soep, steeds een bodempje met een stukje brood in het bord, en de rouille op het brood. Tenslotte nog de kaas raspen en een toefje op de rouille serveren. Tip : hongerigen mogen er ook nog aardappels doorheen doen: gebruik vastkokende en zorg dat ze nagenoeg gaar zijn voordat je de vis erin doet!

verse soep maken

Breng 1 liter water aan de kook in een pannetje om de tomaten even in te plonzen. Verwijder de tomaten en doe daar vervolgens de schillen en de koppen van de garnalen in met het laurierblaadje, de tijm en een paar schillen van de sinaasappel plus het sap van de halve sinaasappel en laat een klein kwartiertje koken. Haal ondertussen de velletjes van de tomaten en snijd ze klein. Doe de rest van de olijfolie in een soeppan en bak de uitjes glazig. Pers 2 tenen knoflook uit en voeg toe. Doe het laurierblaadje erbij en voeg ook de tomaten toe. Roer alles een paar minuten.

Doe er dan de wijn bij. Snijd ondertussen de prei de venkel fijn en voeg toe. Snijd het brood in plakjes, verwarm de oven op 200 graden en leg het brood erin. Je kunt het ook in de broodrooster of onder de gril leggen, maar zó ben je er in én keer vanaf en is het risico van zwartblakeren beperkt. Giet het kookvocht door een zeef in de pan. Doe de saffraandraadjes erbij en laat het flink koken. Maak de vissen klaar: was ze even en dep ze droog, check op eventuele graten en snijd de vissen in stukken.

Verse groentesoep maken - gezonde, soep, recepten

Bestel nu en zet morgen gastric dit heerlijk visrecept op tafel. Maak eerst de rouille: week een sneetje brood even in wat water en knijp uit. Wrijf in een vijzel 2 teentjes knoflook, maaltijden de 2 Spaanse pepers en wat zout tot een smeuïge massa. Voeg het brood toe en klop ruim. Olijfolie erdoor, totdat er een dikke, mayonaise achtige saus ontstaat. Voeg ook nog wat draadjes saffraan toe. Maak nu de soep: haal de schillen en de koppen van de garnalen en bewaar.

verse soep maken

Recepten -zelf, soep maken - -zelf

Ik durf kind hem toch zo te noemen, al was het maar vanwege de lekkere rouille die je erbij serveert! Heerlijke zuid-Franse vissoep /- 750 gram zeevisfilets naar smaak (bijvoorbeeld kabeljauw, zalm, zeeduivel, zeewolf) 3 tomaten 10 à 12 grote garnalen met schil 1 uitje 500. Mosselen in de schaal 4 teentjes knoflook 1 sinaasappel 1 prei een paar takjes tijm (of. Gedroogde) 1 laurierblaadje. Saffraandraadjes 1 klein venkeltje 1 glaasje witte wijn 2 Spaanse pepers. Olijfolie een paar sneden lekker boeren- of stokbrood /- 75 gram Gruyère- of andere harde kaas. Vis Winkel Online levert topkwaliteit vis met een uitstekende service binnen 24 uur bij jou aan huis.

Bouillabaisse, proef de sfeer van zuid-Frankrijk op je bord. Bouillabaisse is een heerlijke, rijke vissoep met vis, garnalen en mosselen uit Marseille. In de soep serveer je gebakken stokbroodjes met een oranje-pittige saus: de rouille. Daarop nog een paar sprieten kaas. De échte bouillabaisse (spreek uit: boeja-bès en niet zoals ik vaak hoor boeja-bèze, dat laatste woord betekent iets hél anders in het Frans) is thuis calorie in Nederland haast niet te maken. . Dat komt omdat de vissen die erin moeten, hier niet of nauwelijks te krijgen zijn (schorpioenvis, pieterman, zeeaal etc.). Maar dat betekent niet, dat je niet zelf iets kunt maken dat aardig in de buurt komt. Ik maak hem met gefileerde in plaats van hele vissen, omdat dat is wel zo makkelijk is en mooi presenteert. Een geaarde inwoner van Marseille zal me er op aanspreken dat dit dus formeel gesproken geen bouillabaisse is, maar dat moet dan maar.

11 tips om meer spieren te kweken - online hardloopschema

Bloemkool wordt in de nederlandse keuken regelmatig gegeten, soms met een sausje, soms zonder in allerlei lekkere gerechten. Bloemkoolsoep is nog niet zo bekend bij veel mensen, terwijl dat best wel jammer. Dit is dus anders dan de andere soepen die we met ons allen graag eten. Zoals bijvoorbeeld erwtensoep of tomatensoep. Op de én of andere manier denken we dat je van bloemkool geen soep kunt maken. Of het lijkt ons niet lekker. Maar we eten wel gekookte bloemkool of een bloemkoolsalade. Terwijl eigenlijk psoriasis soep maken van deze zeer veelzijdige groente net zo makkelijk is als een groentesoep maken. En eigenlijk, als je het goed bekijkt, zit er ook nagenoeg geen verschil.

Verse soep maken
Rated 4/5 based on 491 reviews




Recensies voor het bericht verse soep maken

  1. Exevyhuc hij schrijft:

    Gegarandeerd vol en smullen! Breng 1 liter water aan de kook en voeg dit toe aan de pan met 2 (groente)bouillon blokjes. Het recept vind je hier.

  2. Fowys hij schrijft:

    Lekker om er ciabatta bij te eten. Je kunt er prima wat overgebleven groentes in kwijt die je nog in de koeling hebt liggen (of misschien wel uit je eigen moestuin?). Pureer vervolgens de soep met een staafmixer of met een blender.

  3. Qejowapi hij schrijft:

    Schenkt de tomatensoep in mooie kommen en giet er een beetje slagroom in, een beetje olijfolie en garneer met een blaadje oregano. 2 uien 3 dunne preistengels 2 flinke wortels 3 stengels bleekselderij, bosje kervel 1 liter bouillon (runder of groente, kan beiden). Als je groentebouillon gebruikt is deze pompoensoep geschikt voor vegetariërs.



Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: